Organik kelimesi daha çok sebze meyve gibi kimyevi gübre, hormon ve kimyasal madde kullanmadan üretilen ürünler için kullanılan bir tabir. Bu tür kimyasal madde veya gübreler kullanılmadan üretilen tüm ürünlere organik ürün denir.

Organik hakkında fazlası..
Ekolojik tarımın amacı; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır. Organik, bilimsel ve hukuki bir kavramdır.
Organik ürün adı altında ürün satışı yapmak isteyenler, organik sertifikası almak zorundadır . Organik sertifikası olmayan işletmeler veya satıcılar, 'organik' kelimesini kullanarak satış yapamaz.
Organik Sertifikası olan ürünlerde sadece T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı organik logosu kullanılabilir ve bu ürünler 'Organik' ürün olarak isimlendirilir. Bu kriterlerin tamamı dışında kalan hiçbir ürüne ‘Organik’ kelimesini kullanmak yasal değildir.  
Organik ürünün, konvansiyonel ürüne üstünlüklerine bakıp karşılaştırma yaptığımızda, aynı türün aynı şartlarda yetiştirilmesi , aynı zamanda hasat edilmesi ve  analize sunulmasıdır.Bu koşullarda yapılan araştırmalar göstermektedir ki, organik ürünler fosfor, demir, çinko gibi mineraller, besin lifleri, antioksidanlar,  vitaminler açısından zengin olmanın ötesinde, insana ve çevreye zarar verebilecek kimyasallar içermez.
Günümüzde ülkemiz toprakları son derece verimli olsa bile organik tarım gerekliliklerini tam olarak yerine getiren üretici sayısı ne yazık ki çok az bir miktardadır. Geleneksel tarım yöntemlerini daha sık kullanan üreticiler, hızlı ve bol ürün elde etmek için kimyasal ilaçlar ile ürünlere sürekli olarak takviye uygulamaktadır. Bunun yanı sıra organik üretimde kimyasal ilaç kullanımı kesinlikle yasaktır. Tüm işlemler doğa ile eş değer olarak gerçekleştiği için üretim çok fazla olmasa da çevreye saygı için bu yöntemin kullanılmasının yaygınlaşması gerekmektedir.